În perioada 28-31 octombrie 2013, Universitatea Româno-Americană, Bucureşti, Facultatea de Economia Turismului Intern şi Internaţional, a găzduit evenimentul „Zilele Ospitalităţii”, eveniment organizat în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, Facultatea de Business. Alături de cele două universităţi, Hotel Ibis, Grand Hotel Continental, Novotel, Hotel Caro au susţinut în calitate de gazde, dar şi prin prezenţa specialiştilor practicieni o serie de mese rotunde în cadrul cărora au fost dezbătute aspecte ale trecutului şi viitorului industriei ospitalităţii din perspectiva provocărilor sec. XXI.

„Zilele Ospitalității“… O călătorie începută într-o zi colorată de toamnă. O călătorie în timp care i-a ajutat pe studenți și masteranzi să (re)descopere aroma Bucureștiului. Clădiri vechi și noi… Poveşti vechi și noi… Sute sau mii de pași… O istorie și povești ascunse în fiecare colț de pe Calea Victoriei şi nu numai.

Timpul se scurge la fel… Noi visuri se nasc la fiecare pas pentru tineri şi foarte tineri, pentru cei maturi, pentru cei experimentați… Și în toată această splendoare a visurilor şi trăirilor contemporane, ospitalitatea și căldura orașului par să rămână aceleași… Motivaţii suficiente pentru a reîmprospăta imaginea idilică a Bucureştiului interbelic şi care, pentru studenții implicaţi în organizarea evenimentului, au reprezentat începutul minunatei „Poveşti a ospitalităţii de altădată”.

„Povestea ospitalităţii de altădată versus ospitalitatea contemporană“ a fost dezbătută în cadrul workshop-ului cu tema „Maison - confiserie; l'hotel – restaurant… La période de l'entre-deux-guerres”, care a avut loc la finalul evenimentului în Sala Senatului din cadrul Universității Româno-Americane, Bucureşti și la care și-au făcut prezenţa reputaţi specialişti ai industriei ospitalităţii.

Program „Zilele Ospitalității“ Program workshop